Klær som kommunikasjon: Bli kjent med 1900-tallets motedrakter!

Design og kunsthåndverk 1905-2005
Omvisning og atelier
Fast tilbud

Hva kan klær i museer fortelle oss i dag? Det er utgangspunktet for et besøk i museets utstilling Design og kunsthåndverk 1905-2005. Her møter vi motedrakter fra 1900-tallet som viser skiftende stiler og trender og forteller om endringer i synet på kropp og klær. Vi snakker om ulike moteskapere og deres kunder/målgrupper.

Omvisning

I omvisningen ønsker vi at elevene skal se på drakthistorie med nye øyne, og med dette diskutere elevenes egne oppfatninger av påkledning og mote. Det finnes et utall koder for hva som er forventet av ulike typer klesdraker.

Hva er det som får oss til å tenke at noe er «gutte»- og «jenteklær»? Når er noe «dronningaktig»? Hva er luksusplagg, hva er gjenbruk og redesign? Og hvem definerer og lager regler for dette? I omvisningen ser vi nærmere på hvordan disse spørsmålene får sine historiske svar. Kanskje dukker nye spørsmål opp gjennom drakten/klærne som er utstilt i museet i møte med hvordan vi går kledd i dag.

Atelier

I atelieret får elevene i oppgave å lage en skisse av sitt eget antrekk inspirert av noe av det de har sett i omvisningen. Oppgaven er knyttet til bevisstgjørning av elevenes eget forhold til klær. Materialvalg, komposisjon vil bli diskutert. Avslutningsvis presenterer elevene «sitt» antrekk og forteller om hva som er tanken bak, tradisjon eller fornyelse?

 

 Tid:  2 timer
 Klassetrinn:  8.–10. klasse
 Fag:  Kunst og håndverk, samfunnsfag/historie og norsk (kommunikasjon)
 Antall elever:  28 (klassen deles i to)
 Sted:  2. etasje, Kunstindustrimuseet. St. Olavs gate 1
   

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00