Klær som kommunikasjon: Bli kjent med museets draktgallerier!

Kunstindustrimuseets samling: Draktgalleriene
Omvisning og atelier
Fast tilbud

Hva kan klær i museer fortelle oss i dag? Det er utgangspunktet for et besøk i museets historiske draktsamling med klær fra ca. 1700–2000, Det kongelige draktgalleri, med aftenkjoler fra dronning Maud, kronprinsesse Märtha og dronning Sonja, og klær signert den norske Paris-designeren Per Spook. De tre draktgallerienes ulike karakter gir til sammen et rikt bilde av drakthistorie i fjern og nær fortid, og med dette et møte med svært forskjellige moteskapere og deres ulike målgrupper.

Omvisning
I omvisningen ønsker vi at elevene skal se på drakthistorie med nye øyne, og med dette som utgangspunkt diskutere elevenes egne oppfatninger av påkledning og mote. Det finnes et utall koder for hva som er forventet av ulike typer klesdrakter. Hva er det som får oss til å tenke at noe er «gutteklær» og noe annet «jenteklær»? Når er noe «dronningaktig»? Hva er luksusplagg, hva er gjenbruk og redesign? Og hvem definerer og lager regler for dette? I omvisningen ser vi nærmere på hvordan disse spørsmålene får sine historiske svar. Og kanskje – i møtet mellom de utstilte draktene/klærne og hvordan vi går kledd i dag – vil det skapes nye spørsmål.

I atelieret får elevene i oppgave å lage en skisse til et antrekk inspirert av noe av det de har sett i omvisningen. Materialvalg og komposisjon vil bli diskutert. Avslutningsvis presenterer elevene «sitt» antrekk og forteller om hva som er tanken bak: tradisjon eller fornyelse?

 

 Tid:  2 timer
 Klassetrinn:  Ungdomsskolen
 Fag:  Kunst og håndverk, samfunnsfag/historie og norsk (kommunikasjon)
 Antall elever:  28 (klassen deles i to)
 Sted:  Kunstindustrimuseet. St. Olavs gate 1
   

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00