Kopi av ABC_signalbilder_7.jpg

ABC i samtidskunst - «I Shop Therefore I Am. Hva kan vi lære om oss selv i kunsten?»

27. oktober 2016
17:00–19:00

Museet for samtidskunst

NB! Begrenset antall plasser - bindende påmelding.

Meld deg på!

Selviscenesettelser er en økende trend, blant annet i sosiale medier. For mange har dette nærmest blitt en livsstil. Hvordan stiller samtidskunsten seg til dette? Og hvordan kan kunsten påvirke våre holdninger til oss selv og andre?

Kunstneren Barbara Krügers verk I shop Therefore I am fra 1987 ironiserer over økende kommersialisering og identitet til salgs. Vi tar for oss samtidskunst som på ulike måter stiller eksistensielle spørsmål om identitet.

Nasjonalmuseets kursserie «ABC i samtidskunst» gir en introduksjon til samtidskunst. Kurset holdes av kunsthistoriker Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa.

ABC i samtidskunst

Samtidskunst er laget i vår tid, og reflekterer livene til oss som lever i dag. Er du likevel en av de som føler seg utilstrekkelig i møte med samtidskunsten og skulle ønske du kunne ta den til deg på din egen måte? Gjennom ABC hjelper vi deg med dette.

I kursrekken tar vi for oss ulike fenomener i samtidskunsten. Vi forklarer begrepene som omgir den, forteller historien til viktige verk og følger linjene bakover i kunsthistorien. 

Vi stiller spørsmålene: Hva er egentlig konseptkunst, installasjonskunst og performance? Hvordan kan det ha seg at kunstnerens uoppredde seng er kunst, når din ikke er det? Og hva er det som skjer når gjenstander funnet på en søppelhaug finner sin vei inn i utstillingsrommet og blir til et kunstverk?

Velkommen til kunstkvelder i kafeen – til nye bekjentskaper, ny kunnskap og innsikt.

For henvendelser i forbindelse med ABC i samtidskunst, kontakt Line Engen, kurator formidling: line.engen@nasjonalmuseet.no

Se verkslisten og stikkord for arrangementet her

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold