Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Møte med designeren Sven Ivar Dysthe

I forbindelse med den nyåpnede utstillingen «Dysthe Design. Swinging 60» inviterer Nasjonalmuseet til møte med designeren Sven Ivar Dysthe i samtale med Widar Halén, avdelingsdirektør, Nasjonalmuseet.

Dato: 23. mai kl. 17.30
Sted: Kunstindustrimuseet, St. Olavs gate 1

Sven Ivar Dysthes (f. 1931) er en av Norges mest markante designere i etterkrigstiden. Få andre har som Dysthe vært med på å prege daglige og offentlige miljøer i Norge. Også i Tyskland, Storbritannia og USA er hans møbler utbredt. Laminette, 1001, Planet og Popcorn er blant de mest kjente stolene. De to sistnevnte introduserte popdesign til Norge og er nylig satt i nyproduksjon.

Som industridesigner har Dysthe tegnet en lang rekke produkter – blant annet reoler, kjøkkeninnredninger, og lamper. Mest nyskapende er hans topunkts skibindinger i hardplast: Symmetric, Racer og Micro for Bergans, som bidro til å revolusjonere skibindinger på verdensbasis.

Sven Ivar Dysthes sterkeste side som designer er evnen til å gjennomarbeide et produkt ned til minste detalj – og til å finne enkle løsninger på kompliserte problemer. Hans formuttrykk er elegant, internasjonalt og ukunstlet. Den prisbelønnete og høyt dekorerte designeren har bidratt til å sette norsk design på verdenskartet.

Les mer om utstillingen «Dysthe Design. Swinging 60».