Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

15. mai: Kick-off for Oslo arkitekturtriennale

Programmet for Oslo arkitekturtriennale 2013 lanseres på DogA onsdag 15. mai. Møt hovedkuratorene Rotor og få smakebiter fra Nasjonalmuseet og de øvrige samarbeidspartnernes program for Nordens største arkitekturfestival.

Stefano Boeri Architetti, Bosco Verticale. © Marco Garofalo

Tittelen på årets triennale er «'Behind the Green Door': Architecture and the Desire for Sustainability». Nasjonalmuseets bidrag er en utstilling om bærekraftens eksperimentelle opprinnelse på 1960- og 70-tallet. Triennalen åpner i september.

Rotor

Hovedutstillingen vises på DogA og kurateres av Rotor, et kreativt og kritisk kollektiv fra Brussel. Rotor fikk sitt internasjonale gjennombrudd med den belgiske paviljongen på Veneziabiennalen i 2010 og OMA-utstillingen ved Barbican Gallery i London. I kveld forteller kontorets frontfigurer, Maarten Gielen og Lionel Devlieger, mer om deres arbeid og hvordan de skal sette Oslo-triennalen på verdenskartet.

«Far-out Voices» på Nasjonalmuseet – Arkitektur

Nasjonalmuseet triennaleutstilling «Far-out Voices» tar for seg grønn designs eksperimentelle opprinnelse på 1960- og 70-tallet, og reflekterer over hvordan bærekraftideenes motkulturelle røtter i stadig større grad inkorporeres i både myndighetenes og industriens mål og retorikk. Utstillingen er kuratert av Caroline Maniaque-Benton i samarbeid med Jérémie McGowan.

Velkommen til lansering av triennaleprogrammet!

Onsdag 15. mai 2013 kl. 19.00, på DogA, Hausmanns g 16, 0182 Oslo
Arrangør: Oslo arkitekturtriennale og Oslo Arkitektforening.
OAFs sommerfest etter arrangementet.

Les mer om kickoff-arrangementet og om triennalen.