Bankplassen 3 Morten T (19).jpg

Bildebyrå

Gjennom Nasjonalmuseets bildebyrå kan du leie høyoppløselige digitale bilder av kunstverk fra samlingene til Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Norsk Arkitekturmuseum og Kunstindustrimuseet i Oslo.

For å bestille bilder må du fylle ut vårt bestillingsskjema, sammen med informasjon om blant annet betingelser, priser og rettigheter. For en effektiv behandling av fotobestillingen er det viktig å fylle ut alle relevante felter i bestillingsskjemaet. Har dere spørsmål i forbindelse med bestillingen, kan disse sendes til photo@nasjonalmuseet.no. Forespørsler kan også gjøres på telefon, men alle bestillinger må likevel være skriftlig utfylt på vårt skjema.

Normal leveringstid er 14 dager, men ved nyfotografering må lengre tid beregnes. Bildematerialet sendes som digitale filer på CD-rom eller etter avtale. Sammen med utsendelsen legges det også ved en elektronisk kopi av reproduksjonstillatelsen. Reproduksjonstillatelsen utarbeides av museet på bakgrunn av opplysningene på bestillingsskjemaet og beskriver tillatt bruk av fotomaterialet.

Vi tilbyr også digitale bilder fra arkitekturdatabasen Arkifoto.

Mange av Nasjonalmuseets kunstverk er fortsatt opphavsrettslig beskyttet, noe som innebærer at tillatelse til bruk av kunstverket og bildene må innhentes fra rettighetshavere og Nasjonalmuseet. Brukeren er selv ansvarlig for å innhente de nødvendige tillatelser fra opphavsmannen og andre rettighetshavere. For spørsmål og evt. tillatelse kontakt BONO på bono@bono.no.