Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Akttegning for første gang i Nasjonalgalleriet

For første gang i Nasjonalgalleriets historie er det blitt tegnet akt etter levende modell. Dette fant sted 7. mars i Nasjonalgalleriets atelier, og var ledd i en workshop arrangert av museet.

Foto: Roald Sivertsen

Workshopen ble innledet i Nasjonalgalleriets studiesal, med en gjennomgang av aktmotiver fra tegningssamlingen, ved kunsthistoriker Nina Denney Ness.

Her fikk deltakerne studere verk av Carlos Cignani, J.F.Willumsen, Rolf Lunde,  Emmanuel Vigeland,  Rodin, Bjarne Ness, Degas og Munch.  

Etterpå beveget deltakerne seg til atelieret hvor modell og staffeli ventet. Ansvarlig her var billedkunstner Roald Sivertsen som bidro med veiledning.

Det viser seg at kombinasjonen av kunsthistorisk innføring med egenaktivitet, er ettertraktet blant dagens publikum. Det var i forkant stor interesse for arrangementet med lang venteliste. 

På grunn av dette og de mange fornøyde deltakere, vil lignende workshop arrangeres i høst. Neste arrangement som går av stabelen 4. april har tema «Fra bevegelse og dans til tegning». 

Arrangementet er dessverre fullbooket, men flere workshops av denne type er underveis.  Følg med på museets webside for mer informasjon om datoer og påmelding.