Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Animasjon-workshop for ungdom

I mai vil vi arrangere en serie workshops i Museet for Samtidskunst med utgangspunkt i utstillingen «PARADOKS. Posisjoner innen norsk videokunst 1980–2010».

Mai Hofstad Gunnes, «An Everywhere of Silver», 2009, videoinstallasjon


Workshopen er et tilbud til klasser i ungdoms- og videregående skole. Elevene vil først få en omvisning i utstillingen, hvor de vil se flere verk laget med forskjellige animasjonsteknikker

I atelieret vil elevene arbeide gruppevis med piksilasjon. Dette er en animasjonsteknikk hvor man istedenfor å animere tegninger eller leire, animerer mennesker eller vanlige bruksobjekter ved å flytte dem litt og litt for hvert bilde man tar. Dette for å skape illusjonen av bevegelse på en annen måte enn ved vanlig filming.

Vi vil fokusere spesielt på Mai Hofstad Gunnes videoinstallasjon «An Everywhere of Silver». Her spiller en ung kvinne kledd i et arkitekturinspirert pappkostyme hovedrollen, i et univers inspirert av raketter og romfart. Verket knytter seg til 1920-tallets Bauhaus-teater.

I denne workshopen vil en elev fungere som en dukke som de andre beveger og animerer. Elevene vil selv tegne og lage rekvisitter i papp til sin film. Ungdommene finner selv tema til filmene sine med utgangspunkt i egne fascinasjoner, uvaner eller kanskje redsler.

Workshopen er utviklet i samarbeid med animatør Annette Helland, og gjennomføres av omviserne ved Museet for samtidskunst.
Deltagelse på workshopen er gratis.

Workshopene vil arrangeres kl 10.00–13.00 følgende dager i mai: 14., 15., 16. og 21., 22.

Ring 21 98 22 18 eller send e-post til omvisninger@nasjonalmuseet.no for å bestille plass for deres elever.

Les mer om utstillingen «PARADOKS. Posisjoner innen norsk videokunst 1980–2010»