Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Den kulturelle skolesekkens «Oscar»

Nasjonalmuseets skoleutstilling «Kryp, køntri og spaceinvaders» er nominert til Gullsekkfinalen – Den kulturelle skolesekkens «Oscar»-utdeling.

Gullsekken deles ut hvert år til én skole og én produksjon som har utmerket seg i Den kulturelle skolesekken. Fire skoler og fire kunstproduksjoner er valgt ut som finalister til de to Gullsekken-prisene på 100 000 kroner hver. Vinnerne kåres av en fagjury.

Arne&Carlos for barn!

I den nominerte Nasjonalmuseet-utstillingen «Kryp, køntri og spaceinvaders» bringes elevene inn i Arne&Carlos’ kreative univers og får en innføring i og forståelse av designprosessen.

Elevene gjenskaper designerduoens atelier fylt med gjenstander som har inspirert dem. Man møter også nøkkelverk fra kolleksjonene og interaktive stasjoner hvor elevene selv får prøve ut å være skapende designere.

Kreativt kjedebrev

En av hovedattraksjonene er oppdragsverket ”modellen”, en byste med en uferdig kjole designet av Arne&Carlos. Kjolen er laget av tekstiltypen stramei og elevene får i oppdrag å brodere sitt eget bidrag direkte på kjolen. Neste skole broderer videre på neste lag og slik blir ”modellen” et kreativt kjedebrev mellom skolene. Utstillingen er laget i godt samarbeid med DogA, Norsk Design- og Arkitektursenter.

Prisutdeling i Bergen 20. mars

Årets prisutdeling skjer på Nordahl Grieg Videregående skole i Bergen 20. mars. Juryen som har valgt ut finalistene har bestått av Arne Berggren, Hildri Gulliksen, Bodil Alver Moen, Per Gunnar Eeg-Tverrbakk, Julie Gamre, og Marte Syvertsen.

Premien går til ny utstilling

– Skulle Kryp, køntri og spaceinvarders gå av med seieren, vil Nasjonalmuseet bruke premiepengene som honorar til kunstnere i en konkurranseutlysning om ny skoleutstilling for Den kulturelle skolesekken, sier avdelingsdirektør Per Odd Bakke i Nasjonalmuseets landsdekkende program.