Stol på meg!

Design og kunsthåndverk 1905–2005
Omvisning og atelier.
Fast tilbud

På oppdagelsesferd blant museets stoler fra 1900 og frem til i dag

Stil og mote endrer seg over tid. Men hvorfor endrer de seg egentlig og hvordan kan man se at noe er laget for 100 år siden og at noe annet bare er 10 år gammelt?

I utstillingen «Design og kunsthåndverk 1905–2005» er det en stor samling av stoler fra 1900-tallet frem til i dag. Stolene viser skiftende tiders forskjellige oppfattelse av ”det vakre” og funksjonalitet, og ulik kompetanse innenfor håndverk. Noen er robuste, andre er mer sirlige og spinkle.

Flere av stolene ligner på stoler vi kjenner, mens andre ser helt annerledes ut og er ikke umiddelbart gjenkjennelige. Men kanskje er de brukbare likevel?

Omvisning

Gjennom å fokusere på en kjent gjenstandstype; stolen, vil barna få anledning til å snakke og filosofere om ideen bak en stol og bruken av denne.

I omvisningen ser vi på forskjellige typer stoler fra 1900-tallet og lager våre egne fortellinger om hvem som kan ha sittet i dem. For: Hvorfor er noen stoler veldig ”pyntede” og andre mer ”enkle”?

Vi kommer inn på hvordan stolen ligner på menneskekroppen med sete, rygg, armer og ben. Og akkurat som venner må kunne stole på hverandre – må vi kunne stole på stolen når vi setter opp på den. Ellers går det galt.

Men hva gjør en stol trygg? Har noen sittet på en stol med tre ben - eller en stol uten ben?

Atelier

I museets atelier prøver vi forskjellige stoler som er laget i dag, bygger stoltårn og lager egne fantasistoler.

 

 Tid:  30 minutter omvisning og 30 minutter i atelieret
 Alder:  3–5 år
 Fag:  Kunst og håndverk
 Antall barn:  12–15
 Sted:  Kunstindustrimuseet, St. Olavs gate 1
   

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00