Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Foredrag: «Någonting har hänt»

Velkommen til foredrag ved Carl Johan De Geer i forbindelse med utstillingen «KjARTan Slettemark. Kunsten å være kunst» i Museet for samtidskunst torsdag 5. desember kl. 17.00.

Fra den svenske TV-serien for barn, Tårtan (1972), foto: Carl Johan De Geer. Legg merke til Slettemarks Nixon-plakat – i godt selskap med vanlig reklame!

Foredrag og bildevisning ved multikunstneren Carl Johan De Geer. Han er svensk kunstner, forfatter, filmskaper, musiker, designer, kulturjournalist, fotograf, skuespiller og scenograf. Han betegner seg selv som en hardt arbeidende produsent av brukskunst innen ulike kulturelle felt.

De Geer er spesielt kjent for å ha skapt den svenske TV-serien for barn, Tårtan (sammen med Håkan Alexandersson). Mange av opptakene ble gjort i Horngatan, like ved Kjartan Slettemarks galleri, Moderata Museet.

Carl Johan De Geer har tatt mange bilder av Kjartan og hans verk da han hadde atelier i det tidligere St. Eriks Sykehus i Stockholm. Et utvalg av bilder vil bli vist i foredraget.

Velkommen til et unikt tidsbilde!

Les mer om utstillingen «KjARTan Slettemark. Kunsten å være kunst»