Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Gikk du glipp av kinofilmen om «Munch 150»?

Nå er endelig filmen «EXHIBITION: Munch 150» tilgjengelig på DVD. Du får den blant annet i Nasjonalmuseets og Munch-museets butikker.

27. juni ble filmen EXHIBITION: Munch 150 vist for fullsatt sal på Gimle kino i Oslo. I tillegg til Oslo, Bergen og Trondheim, ble filmen vist på over 900 kinoer i 30 land verden over.

Filmen tar oss med inn i prosessen rundt tidenes mest omfattende Munch-utstilling. Den gir oss innblikk i Munchs liv gjennom biografisk materiale, og setter utstillingen og Munchs kunst i en større kontekst gjennom intervjuer med norske og internasjonale Munch-eksperter.

– Filmen erstatter selvfølgelig ikke den unike opplevelsen det er å se utstillingen med egne øyne, men den er et godt supplement. Filmen kompletterer utstillingen – den er både en teaser og et dypdykk, sier Jean-Yves Gallardo, kommunikasjonsdirektør ved Nasjonalmuseet.

Bak filmen står det britiske filmselskapet PhilGrabskyfilms.com, som i samarbeid med Seventh Art Productions har utviklet konseptet EXHIBITION: Great Art On Screen som bringer store kunstopplevelser til det store lerretet. Filmen ble blant annet vist i USA, India, Frankrike, Russland og Italia.