Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Kun(st) for eliten?

Det nasjonale kunstformidlingsseminaret går av stabelen 28. og 29. november 2013. Du kan følge seminaret direkte via Nasjonalmuseets nettsted.

Foto: Jeanette Veiby, Nasjonalmuseet

Flere sentrale samfunnsaktører har i den senere tid satt fokus på kulturlivets smale nedslagfelt. Særlig museene har utfordringer i å gjøre sine samlinger og utstillinger relevante for flere.

For lite interaksjon?

Mens stadig flere strømmer til vitensentrene, er det generelt stillere i kunstmuseene. Hvorfor er det slik? Er kunstutstillinger for vanskelige for folk flest? Er det for lite interaksjon, inspirasjon og ny spennende kunnskap å hente der? Hva med de gode opplevelsene? Bruker vi et forståelig språk når vi formidler våre oppgaver og våre opplevelser?

Hvordan formidle det komplekse?

I en verden full av lettfordøyelige inntrykk burde det kanskje være et stort behov for mer komplekse visuelle virkeligheter, som kan fremkalle følelser og gjøre oss klokere?

Hvordan kan vi formidle det eksklusive, det komplekse og teoretiske uten å ekskludere?

Vi sender direkte fra seminaret og du kan følge spennende foredragsholdere fra en rekke fagområder. De vil diskutere språk og utstillingsdesign, formidlingsteknikker, markedsføring, kuratering og andre sider av arbeidet med å tilrettelegge for møtet mellom mennesker og kunst.

Se hele programmet her.