Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Kunstnersamtale med Jason Havneraas og Bodil Furu

I forbindelse med utstillingen «PARADOKS. Posisjoner innen norsk videokunst 1980–2010», inviterer vi torsdag 11. april kl. 17.00 til kunstnersamtale i Museet for samtidskunst.

 Jason Havneraas, Paul & jeg & jeg (2001). Video

Jason Havneraas og Bodil Furu nærmer seg gjennom sine kunstnerskap begge dokumentarsjangeren, men med ulike innfallsvinkler.

I samtale med Susanne Østby Sæther vil de diskutere hvordan dokumentarens sjangerkvaliteter og fortellergrep er med på å forme egen produksjon og hva det er som gjør dokumentaren til et egnet medium for historiefortelling.

Les også: 

 

Bodil Furu (f. 1976, bor og arbeider i Oslo) er utdannet billedkunstner ved Statens Kunstakademi i Oslo (2002) og jobber primært med video. Hun har deltatt i utstillinger og ved filmfestivaler både i Norge og internasjonalt.

Filmene hennes er blant annet blitt vist på MoMA i New York, Den 10. Istanbul-biennalen, den 4. Ars Baltica triennalen for fotokunst, Busan-biennalen i 2007, Beijing Contemporary Art Museum, Kunsthalle Budapest, Ungarn og i Johannesburg Art Gallery, Sør Afrika.

I januar 2012 var hun aktuell med separatutstilling «Summen av det vi kunne hatt» ved Tromsø Kunstforening og hadde premiere på filmen Fjell som ble vist under Filmfestivalen i Tromsø 2012.

Jason Havneraas (f.1978, bor og arbeider i Oslo) er utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i Trondheim (MA) og Universitetet i Plymouth (BA). Han har tidligere utstilt bl.a i Fotogalleriet, Oslo, Trøndelag senter for samtidskunst, Trondheim og NoPlace, Oslo. Han deltok i den jurierte Vårutstillingen 2012 i Fotogalleriet, hvor han ble tildelt BKHs Fotokunstpris.

Susanne Østby Sæther (f.1972, bor og arbeider i Oslo) er postdoktor i kunsthistorie ved Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk ved Universitetet i Oslo. Hun disputerte med avhandlingen The Aesthetics of Sampling. Engaging the Media in Recent Video Art i 2009 og har skrevet flere artikler om film, foto og nyere medier.

Østby Sæther har kuratert flere foto og videoutstillinger og var kunstnerisk leder for Fotogalleriet i Oslo før hun tok stillingen som Postdoktor ved Universitetet i Oslo.