Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Lyden av kunst på turné!

Nasjonalmuseets produksjon «Lyden av kunst» viser verk av yngre norske og internasjonale kunstnere som alle har ulike tilnærminger til musikk og visuell kunst. Utstillingen åpner for første gang i Telemark kunstnersenter torsdag 14. november kl. 18.00.

Loose Cannon, utsnitt, 2010. Foto: Kjell Ove Storvik

Ingen annen kunstform har satt sterkere preg på samtidskunsten de siste 10 til 20 årene enn musikk. Musikk har alltid vært sentralt for mennesket, og dens påvirkning på billedkunst er verken nytt eller overraskende.

Likevel var det først på 50-tallet, da populærkulturen fikk innpass i kunstverdenen og museene, at det auditive og det visuelle knyttet tettere bånd. Kunstnerne som arbeider i krysningsfeltet mellom musikk og visuell kunst, benytter seg av musikkens umiddelbare tilgjengelighet.

I utstillingen kan publikum oppleve en vakker lysskulptur av Camille Norment, få et innblikk i Tori Wrånes fantasifulle univers, se Sophie Clements lage musikk med sykkelhjul, og tre inn i en verden av klagesang skapt av Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen i samarbeid med engasjerte klagere verden over.

Etter turnéstarten i Skien, kan kunstinteresserte over hele landet se frem til en to år lang turné som blant annet vil stoppe i Mandal, Stamsund og Førde.

Les mer om turneen.