Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Møt kurator for utstillingen «Ida Ekblad»

Søndag 26. mai kl. 14.00 i Museet for samtidskunst: Seniorkurator Andrea Kroksnes leder oss gjennom utstillingen og presenterer en av våre mest markante og spennende samtidskunstnere.

Ida Ekblad i Museet for samtidskunst, 2013. Foto: Børre Høstland, Nasjonalmuseet

Vitalitet, skaperkraft og uttrykksmangfold preger i disse dager Museet for samtidskunst. Allerede i månedene før åpningen ble stedet ladet med en sjelden energi.

De nyeste arbeidene, laget spesielt for denne utstillingen, ble nemlig til i selve museets største utstillingsrom, den gamle banksalen. Tunge handlevogner fylt med skrapmetall er "valset" over store lerreter. Kunstnerens egne personlige dikt er risset inn i hjulene.

I følge NRKs anmelder Mona Pahle Bjerke har Ida Ekblad, "skapt en hel rekke fantastiske bilder som beveger seg i et spennende grenseland mellom grafikk, maleri og tekstarbeider."

Handlevognene står igjen i rommet som skulpturer omgitt av abstrakte, fargesterke malerier.

Utstillingen oppsummerer Ekblads karriere hittil. Vi får presentert overgangen fra tidlige mediebaserte fotocollager med referanser til populærkulturen og ulike subkulturer, til en mer ekspressiv kunstnerisk praksis med fri og uhierarkisk bruk av ulike medier som maleri, skulptur, installasjon, performance og diktning.

Velkommen!

Les mer om utstillingen «Ida Ekblad»

Ida Ekblad i Museet for samtidskunst: