Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Møt tekstilkunstneren Pia Rognes, vinner av Kunsthåndverkprisen 2013!

Torsdag 26. september kl. 17.30-19.00 i Kunstindustrimuseet

I forbindelse med utstillingen Kunsthåndverk 2013 ønsker vi velkommen til et møte med tekstilkunstneren Pia Rognes; vinneren av Kunsthåndverkprisen 2013 med verket River i meg venter lokker vekker den som lengter.

Kunsthåndverkprisen fra BKH-fondet (Bildende Kunstneres Hjelpefond) er opprettet for å hedre kunstneren bak det mest markante verket på årsutstillingen til Norske Kunsthåndverkere. Kunstsalongen ledes av Widar Halén, avdelingsdirektør, Nasjonalmuseet.  

Pia Rognes er født i Trondheim i 1986. Hun har en bachelorgrad fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun er nå inne i sitt andre år som masterstudent i billedkunst ved ved Iceland Academy of the Arts i Reykjavik.

Gjennom sine arbeider utforsker Rognes det fysiske møtet med materialer, og sammenhengen mellom kvaliteter som oppleves som tiltrekkende og frastøtende. Motstridende assosiasjoner og antropomorfe kvaliteter er gjennomgående uttrykk, som knyttes opp i mot hennes tematiske utforskning av konfliktbaserte tilstander i menneskers indre liv.

«Å jobbe frem et skulpturelt arbeid er for meg som å skape en kropp utenom sin egen, en kropp fri fra begrensningene av ens egen anatomi, fri til å uttrykke indre tilstander på en mer direkte måte», sier Pia Rognes.