Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Munch og musikken

Hva slags musikk hørte Munch selv på konserter og på kafeer - som kom til å inspirere han til en rekke mesterverk? Nasjonalmuseet inviterer torsdag 5. september til en musikalsk, kunstnerisk og kulinarisk reise i Munchs verden.

Akkompagnert av en to-retters middag i Den franske sal, ser vi nærmere på noen av Munchs ”musiske” bilder og knytter dem til den musikken han kan ha hørt i sin samtid; fra Christian Sinding til Fritz Kreisler. Kåseriet med lysbilder er ved museets seniorkurator Frithjof Bringager. Musikken framføres av fiolinisten Tor Johan Bøen.

Munch avbilder ikke bare musikere, som i de praktfulle framstillingene av hans fiolinspillende muse, Eva Mudocci. Han prøver også å gripe selve den auditive, musikalske opplevelsen visuelt; i komposisjon, former og farger. Selv sammenligner han sin livsfrise med en symfoni og skriver et sted: ” Stranden og menneskene gir det bølgende livets toner – sterke farger gir gjenlyd av samklang gjennom bildene.”  Noen bilder har også auditive titler som Skrik, Stemmen og Sørgemarsj. Det er ikke tilfeldig at Christian Krohg mente Munch skulle hatt komponistgasje!

Billetten inkluderer konsertkåseri, to-retters middag og gratis entré til jubileumsutstillingen Munch 150 i Nasjonalgalleriet samme dag.

Billettpris: 550 kr, bestilling på mail: denfranskesal@nasjonalmuseet.no, eller på telf. 21982270

Begrenset plass.