Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Musikk på boks til Museet for samtidskunst

Venneforeningen er en møteplass for et kunstinteressert publikum. Foreningen arrangerer spesialomvisninger, foredrag, atelierbesøk, utflukter og kunstreiser med faglig program i Norge og utenlands.

 

På årets første samling, nyttårsfesten 10. januar, inviterte Venneforeningen til «I skyggen av Munch», som tok utgangspunkt i Munchs posisjon i hans samtid og vår egen tid. Hvordan kan vi i dag forstå Munch og hans kunst på nye måter. Hva nytt kan vi lære i jubileumsåret 2013?

Som innledere i et panel deltok kunstnerne Markus Brendmoe og Halvard Haugerud og kunstformidler Anne Sollund – alle med et spesielt forhold til Munch. Dette Salongkonseptet ble svært godt mottatt av et aktivt deltakende publikum.

Gave til museet

Foreningens formål er blant annet å støtte Museet for samtidskunst. Det var derfor en stor glede å kunne overrekke en gave, en jukeboks, til museets direktør Sabrina van der Ley på festen. Jukeboksen var en del av utstillingen  «I Wish This Was a Song» og en velkommen gave.

Håpet er at den kan bli et samlingspunkt for publikum og få en sentral plass i det nye museet på Vestbanen – som et blinkende hjerte mellom betong og glassfasader.

Les også:

Mer informasjon om medlemsfordeler, program og aktiviteter.