Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Ny utstilling i Kunstindustrimuseet: «Kunsthåndverk 2013»

Søndag 22. september åpner Norske Kunsthåndverkeres juryerte årsutstilling. Den viser nye arbeider av norske kunsthåndverkere innen materialgruppene glass, keramikk, tekstil, tre og metall.

Camilla Luihn, «Red spring», brosje

I forbindelse med utstillingen annonseres vinneren av Kunsthåndverkprisen 2013 fra Bildende Kunstneres Hjelpefond, BKH-fondet.

Norske Kunsthåndverkeres juryerte årsutstilling har eksistert siden opprettelsen av organisasjonen Norske Kunsthåndverkere i 1975. Årsutstillingen har de siste årene vært et samarbeid mellom Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet. Nytt i år er at juryen har invitert to kunstnere som begge arbeider med materialet tre, svenske Anders Jakobsen og norske Edith Lundebrekke. Tre blir med dette vektlagt, og vil gi årets utstilling et spesielt fokus.

«Kunsthåndverk 2013» reflekterer noe av mangfoldet som eksisterer i samtidens kunsthåndverk. Arbeidene har både dagsaktuelle og historiske referanser: kultur og natur, og det hjemlige og nære i møte med samfunnet og historien. Gjennomgående er en kunstnerisk refleksjon over materialets muligheter som formskapende element innen de ulike materialgruppene.

Jury for årets utstilling:
Ansgar Ole Olsen, metall, juryleder
John Kåre Raustein, tekstil
Toril Redalen, keramikk
Per B Sundberg, (SE) keramikk
Inger Helene Stemshaug, kurator, Nasjonalmuseet

 

Søndag 22. september kl. 14.00:
Omvisning i utstillingen ved Ansgar Ole Olsen, juryleder.

Les mer om utstillingen!