Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Oslo bystyre sier ja til Vestbanen – nå venter Stortinget

Oslo bystyre vedtok onsdag 30. januar reguleringsplanen for det nye bygget for Nasjonalmuseet på Vestbanen. Nå venter Stortinget.

Det var et enstemmig bystyre som onsdag 30. januar gikk inn for planen som beskriver et nytt nasjonalmuseum for kunst på Vestbanen.

Som Aftenposten Oslo by rapporterte dagen derpå: «Flere av politikerne sa de var stolte over å være med på å vedta bygget. – Et nytt nasjonalmuseum vil være et kjempeløft for kunsten og kulturen i denne byen, sa byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) under debatten.»

I følge en pressemelding fra Statsministerens kontor, ventes saken om Nasjonalmuseet på Vestbanen fremlagt for Stortinget i løpet av mars.

I 2010 vant arkitektkontoret Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten konkurransen om Nasjonalmuseets nybygg på Vestbanetomta. På oppdrag fra Kulturdepartementet har Statsbygg utarbeidet forprosjekt for det nye nasjonalmuseet. Det nye museet vil få et samlet areal på 54 600 kvadratmeter, og et utstillingsareal på 13 000 kvadratmeter.

Les også:

Nytt Nasjonalmuseum på Vestbanen

Arkitektens egne ord