Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Se et smykke bli laget som gave til deg

Nasjonalmuseet inviterer til smykke-happening i forbindelse med utstillingen «From the Coolest Corner –Nordiske smykker».

Søndag 3. mars kl. 12.30-15.00

Sted: Kunstindustrimuseet, St. Olavsgate 1

I samarbeid med studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo inviterer Nasjonalmuseet til den andre smykke-happening i utstillingen «From the Coolest Corner – Nordiske smykker». Emil Gustafsson og medstudenter vil gjennom samtaler med publikum lage smykker som skal være en gave til den enkelte – og gjennom dette også et uttrykk for møter mellom smykkekunstner og mottaker.

Emil Gustafsson (f. 1987) er bachelorstudent på Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling metall- og smykkekunst. Gustafsson arbeider med maskiner som dekorerer smykker. Han lager maskinene selv og skriver dataprogrammer der matematikkens lover garanterer at to arbeider ikke blir like. For mer informasjon om Emil Gustafsson: www.ekgform.se

Arrangementet er et samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo.

Vi minner også om:

Offentlig omvisning: Søndag 10. mars kl. 14.00 på Kunstindustrimuseet

Emaljens historie ved Peder Valle, Nasjonalmuseet

Oppmøte: Vestibylen 1. etasje

Hva er emalje? Og hva har det med smykker å gjøre? I anledning av museets utstilling av nordiske smykker, «From the Coolest Corner –Nordiske smykker», inviterer vi til et uformelt dykk i emaljens historie og ser nærmere på utvalgte eksempler av fremragende emaljekunst i museets samlinger. Emaljens farverikdom og blanke overflate har vært utnyttet på ulike måter til ulike tider, og har vært et viktig materiale i norsk kunsthåndverk og design på 1800- og 1900-tallet. Men visste du at emalje også ble benyttet i middelalderen? Og at det har vært brukt på både kaffekopper og nøkkelringer…?