Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Siste stopp for «Munch i koffert».

Pionérprosjektet «Munch i koffert», hvor kunstnerens verdensberømte «Selvportrett med sigarett» fra 1895 reiser landet rundet, har siste stopp i Telemarksgalleriet i Notodden. Turnéen er av olympisk karaktér og del av jubileumsmarkeringen «Munch 150».

Selvportrett med sigarett, 1895, detalj, Nasjonalmuseet / Munch-museet / Munch-Ellingsen-gruppen / BONO 2013. Foto: Jacques Lathion / Nasjonalmuseet

I samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB NOR og Forsvaret har Nasjonalmuseet produsert og turnert en spesialkoffert som har brakt maleriet av Norges aller største kunstner fra Svalbard via Karasjok, Tromsø, Fredrikstad, Røros, Førde og tilslutt Notodden.

Klimateknisk, transportlogistisk, sikkerhets- og formidlingsmessig har Munch i koffert gitt oss erfaringer som har stor overføringsverdi til fremtidige turnéprosjekter.

Sterk opplevelse

Det er en turné hvor steder som normalt ikke har tilgang til Edvard Munchs kunst har vært prioritert. Med stor mediaoppmerksomhet og spente publikummere har møtet med selvportrettet vært sterke opplevelser for mange mennesker i hele landet.

Den unike visningsenheten, kofferten, tillater et nært og personlig møte mellom menneske og kunstnerens selvportrett.

Nyåpning

Munch i koffert vises i et nyrenovert og nyåpnet Telemarksgalleri den 24. april kl 19.00. Etter ca tre uker i Telemark går turen tilbake hjem til Nasjonalmuseet, hvor både maleriet og kofferten blir en del av den stor hovedutstillingen som åpner 2. juni på Nasjonalgalleriet og Munchmuseet.

Les også: Munch på norgesturné