2kopi-signalbilde-pepperkake2.jpg
Pepperkakebakeillustrasjon: Kristin Bø

Pepperkakebakekonkurranse og tilbud om undervisning

Tema: Bolig for en superhelt
Konkurranse, omvisning og atelier

Hvordan bor en superhelt? I et tårn, i en hule, i en sko eller i kjelleren? Lag en modell i pepperkakedeig og annet spiselig materiale og bli med på pepperkakebakekonkurranse og utstilling.

Årets tema knyttes til utstillingen «Arkitekturstriper», som handler om forholdet mellom arkitektur og tegneserier. Skoleklasser oppfordres spesielt til å delta i pepperkakebakekonkurransen. Læreplanene for kunst og håndverk trekker frem tegning, bygging av modeller og målestokk som viktige elementer i elevenes møte med arkitektur. Pepperkakebakekonkurransen inspirerer til å jobbe med nettopp dette!

Tips og veiledning til gjennomføringen av prosjektet kan fås ved henvendelse til Eli Solsrud: eli.solsrud@nasjonalmuseet.no
Tlf.: 411 01 570

  • Påmelding til konkurransen innen 22.11.2015
  • Innlevering 27.–29.11.2015
  • Premieutdeling og åpning lørdag 5. desember kl. 14.00. Etter utstillingsåpningen kan elevene være med på å stemme frem sitt favoritthus til selveste publikumsprisen.
  • Knusing av pepperkakehus og utdeling av publikumsprisen søndag 3. januar 2016.

Trenger dere inspirasjon?

Som inspirasjon kan skoleklasser bestille omvisning i utstillingen «Arkitekturstriper» (9. oktober 2015 – 28. februar 2016) og arkitekturverksted. Elevene lærer om tegneseriens virkemidler, forholdet mellom tegneseriemediet og arkitektur, og hvorfor arkitekter velger å ta i bruk tegneserier som kommunikasjon.

I atelieret lager elevene tredimensjonale idéskisser som senere brukes som utgangspunkt for design av pepperkakehuset. De jobber i grupper, og det arbeides med materialer som papp, tre, plast og papir.

NB: Man kan levere bidrag til pepperkakehuskonkurransen uten å ha vært på omvisning og atelier, og man kan også bestille omvisning og atelier uten å levere pepperkakehus. Det er også mulig å gjøre forarbeid til pepperkakehuset på museet/skolen, og la elevene bake hjemme og levere konkurransebidragene privat.

 Tid:  2 timer med atelier, 1 time uten
 Fag:  kunst og håndverk, mat og helse (hovedområdet mat og kultur)
 Sted:  Nasjonalmuseet – Arkitektur, Bankplassen 3
 Periode:  9.10.–20.11. NB: atelier er bare et tilbud i uke 42! (første mann ... )