Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Sterke farger ga publikumssuksess

Fikk du ikke med deg Nasjonalmuseets presentasjon av Emil Nolde? Fortvil ikke; snart vil et av hans fargesterke malerier være tilgjengelig for publikum på Nasjonalgalleriet.


Emil Nolde, «På nattcafé», 1911.

Populær

Søndag 20. januar var siste dag for Nasjonalmuseets omfattende utstilling med Emil Noldes kunst. Utstillingen ble svært godt besøkt og katalogen som fulgte er nå dessverre utsolgt.

Siden midten av oktober i fjor har Noldes rå, fargesterke ekspresjonisme fylt Nasjonalgalleriets temporære utstillingssaler. I malerier, tegninger, akvareller, grafiske arbeider og diverse dokumentarisk materiale fulgte utstillingen Noldes vei fra årene med den såkalte Brücke-gruppen, og frem til tiden etter andre verdenskrig.

Prosjektet ble gjennomført i samarbeid med Nolde Stiftung, Seebüll, og lot seg realisere med støtte fra det tyske firmaet Wintershall.

Deponert maleri

I forlengelse av utstillingen er et av Noldes kjente malerier deponert i Nasjonalmuseet for en tid. Det gjelder maleriet På nattcafé / In a Night-Bar fra 1911 som nå henger fremme i Nasjonalgalleriet.

Les mer om vår neste utstilling på Nasjonalgalleriet:

Åpning mot det hellige. Gylne glimt fra Nederlandenes renessanse