Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Videoperformance i Museet for samtidskunst. Søndag 24. februar kl. 15.00

Som en del av utstillingen «PARADOKS. Posisjoner innen norsk videokunst 1980 – 2010» inviterer vi til performance med kunstneren Kjell Bjørgeengen og musikerne Keith Rowe og John Tilbury i Museet for Samtidskunst. Sammen improviserer de med video og musikk.

Signaler fra musikken påvirker Bjørgeengens bilde, og bildet sender signaler som igjen påvirker musikken. Foto: Kjell Bjørgeengen

Søndag 24. februar – kl. 15.00. Gratis inngang

Kjell Bjørgeengen arbeider i krysningspunktet mellom det musikalske og det visuelle, hvor musikken står i et direkte forhold til videobildet. Med levende musikk som et strukturerende element utforsker han hvordan musikk omsettes i elektroniske signaler i videoformat.

Sammen med Keith Rowe og John Tilbury vil han i performancen ”Live Video” eksperimentere med videoens materialitet i forholdet til levende musikk. Signaler fra musikken påvirker Bjørgeengens bilde, og bildet sender signaler som igjen påvirker musikken.

Søndag 24.februar – kl. 14.00
Gratis inngang!

 

Kjell Bjørgeengen jobber med skulptur, video og installasjoner. Som videokunstner har han vært en pioner i Norge. Bjørgeengen var i perioden 1996 til 2002 professor ved Statens Kunstakademi i Oslo og har stilt ut og opptrådt med sine performancer ekstensivt

Keith Rowe blir sett på som den elektroakustiske improvisasjonens gudfar, og spiller preparert liggende gitar. Han forlot tidlig tradisjonelle gitarteknikker, og har ekspandert fra tradisjonell jazz, til frijazz og friimprovisasjon. På midten av 60-tallet var han med på å grunnlegge improvisasjonsbandet AMM, og senere M.I.M.E.O.

John Tilbury er pianist. Ansett som en av de fremste fortolkerne av Morton Feldman, Terry Riley, Cornelius Cardew og John Cages musikk. Har siden 1980 vært en del av AMM, og spiller også i M.I.M.E.O. sammen med Keith Rowe.

Les mer om utstillingen «PARADOKS. Posisjoner innen norsk videokunst 1980 – 2010»