Lyshallen
Lyshallen i det nye Nasjonalmuseet. Foto: Nasjonalmuseet

Åpen innsending

Nasjonalmuseet ønsker å se arbeider fra kunstnere i hele landet.

Søk her!

Det nye Nasjonalmuseet åpner i 2020 med en stor utstilling som skal vise ny norsk samtidskunst. I forberedelsene til utstillingen gjør kuratorene en grundig kartlegging av den norske kunstscenen, og har møtt over 200 kunstnere på sine reiser omkring i landet. Les mer om utstillingsprosjektet her

For å få et enda bedre overblikk inviterer museet nå kunstnere i Norge og Sápmi til å sende inn arbeider produsert i 2018/2019.

Med prosjektet ønsker museet å utvide både museets egen og publikums forståelse av hva norsk samtidskunst er akkurat nå. Et av kriteriene for utvalget er at ingen av kunstnerne skal være representert i Nasjonalmuseets samling. Utstillingen skal vises i den 2400 kvadratmeter store Lyshallen på toppen av det nye museet.

Krav til deltakelse i åpen innsending

• Du må bo og virke i Norge/Sápmi
• Du kan ikke være representert i Nasjonalmuseets samling
• Arbeidene må være produsert i 2018/2019
• Du kan kun søke på vegne av deg selv
• Det stilles ingen krav til formell kunstutdannelse

Søknadsfrist for å sende inn dine arbeider 5. august. 

Curatron – en utstilling i utstillingen

I tillegg er det planlagt en «utstilling i utstillingen» der utvalget skjer gjennom Curatron. Curatron er en programvare utviklet av den Bergen-baserte kunstneren Cameron MacLeod. Når søknadsfristen er utløpt blir alle søkere i åpen innsending invitert inn til en database der de kan velge hvilke av de andre søkerne de ønsker å stille ut sammen med.

Gjennom en avansert algoritme regner Curatron seg frem til gruppen med høyest poengsum. Det er grupperelasjonene og ikke individuelle poeng som avgjør i Curatron. Derfor er det ikke slik at den kunstneren som velges flest ganger nødvendigvis får en plass i utstillingen. Curatron er heller en metode for å finne frem til felles preferanser blant alle som deltar i innsendingen.

Kontakt

May Ona Isaksen Dilba
may.ona.isaksen.dilba@nasjonalmuseet.no