Utstillinger og aktiviteter

Dysthe Design. Swinging 60

Kunstindustrimuseet 05. mai25. august 2013

Sven Ivar Dysthe (f. 1931) er en av våre fremste designere og kan se tilbake på en 60 år lang karriere.

Han fikk en pangstart da han, som student ved Royal College of Art i London, ble valgt ut til å lage et treskrin for skolens kroningsgave til dronning Elizabeth i 1953. Siden har han vært aktuell i internasjonal design med eksportsuksesser som 1001, Planet og Laminette.

Sistnevnte er en av Norges mest anvendte i offentlige miljøer og en stol vi sikkert alle en eller annen gang har sittet på. Industridesigneren Dysthe har også bidratt innen skisporten med sine revolusjonerende skibindinger i plast på 1960- og 70-tallet, og hans stol Gardist har sørget for sittekomforten på Norges hovedflyplass, Gardermoen.

Den prisbelønte og dekorerte designeren har også vært aktiv i å få relansert flere av sine hovedverk, Planet-, Laminette-, Popcorn- og Prisma-stolene, slik at hans design også kan nytes i fremtiden.

 

Utstillingen er delt i flere deler

Første sal omhandler Sven Ivar Dysthes design og oppfinnelser i et 60-årsperspektiv.

I andre sal ses Dysthe i et internasjonalt perspektiv, med hovedvekt på hans design for offentlige rom fra 1950- og 60-tallet.

I den tredje salen vises den mer «hjemlige» Dysthe og hans ulike design for hjeminnredning, også i samarbeid med sin kone, interiørarkitekt Trinelise Dysthe.

Film i Storsalen

I Storsalen vises i hele utstillingsperioden et intervju med Sven Ivar Dysthe.

Tittel: Møbeldesign på Henie Onstad Kunstsenter
Video: Benedikte Rønsen
Produsert for Henie Onstad Kunstsenter, 2012

KIM_utsnitt_test3.jpg

Kunstindustrimuseet

St. Olavs gate 1, Oslo