Tori Tamarin
Foto: Stina Högkvist

«Hot Pocket»-blogg #2: Possibilities

Denne våren har jeg fått lov til å følge den fargerike og sprudlende kunstneren Tori Wrånes. Hun er en dame med bein i nesen og har en fantasi som er å få hakeslepp av. Det som er så kult med Tori er at hun har ingen hemninger og aksepterer alle for hvem de er. Dette føler jeg er en rød tråd som jeg har lagt merke til som går igjen i kunstverkene hennes. Spesielt i dette kunstverket jeg skal fortelle om nå.

Et av hennes mange kunstverk er en rullestol som hun har valgt å kalle Possibilities. Dette er et veldig enkelt kunstverk der man kan tenke seg til at stolen er et skjelett. Samtidig så kan det tenkes at stolen blir fylt med ulike historier. Hvem har sittet i stolen? Hvor har den vært? Det ligger uante muligheter overalt bare man er nysgjerrig nok.

En del av kunstverket er en tredemølle. Ja, nå tenker du sikkert hva har en tredemølle og en rullestol til felles? I dette tilfellet representerer tredemøllen ulike retninger livet kan ta. Det ene hjulet på rullestolen snurrer forover og det andre snurrer bakover. Det er både motgang og medgang i livet, og uansett hvem du er, funksjonshemmet eller ikke. Så er det hvordan du velger å takle disse ulike situasjonene – at du blir tilfreds ikke bare med egen kropp men også med livet.

  • Blogger Tamarin Varner følger Tori Wrånes' arbeid med utstillingen «Hot Pocket» i Museet for samtidskunst.