Samtidskunsten på flyttefot

Samtidskunsten starter ferden mot det nye Nasjonalmuseet. Siste åpningsdag i Museet for samtidskunst er 3. september 2017.

Fotoutstillingen «Snap» og den pulserende utstillingen «Tori Wrånes. Hot Pocket»  avslutter Museet for samtidskunsts 27 år lange utstillingsvirksomhet. Til og med 3. september ønsker museet deg velkommen til å oppleve performance, installasjoner, omvisninger, konserter og mye mer i utstillingene. Benytt siste mulighet til å ta en kunstpause i Museet for samtidskunst innen september!

Sluttsalget i butikken er i gang!

Hva skjer med kunstsamlingen?

Samtidskunstsamlingen består av over 5 000 kunstverk innen maleri, skulptur, fotografi, video og installasjoner av hovedsakelige norske kunstnere, som Anna-Eva Bergman, Leonard Rickhard, Bjarne Melgaard og Marianne Heske. Samlingen inneholder også internasjonale kunstnere som Mario Merz, Cindy Sherman, Ilya Kabakov, Louise Bourgeois og Isaac Julien.

Samtidskunsten i det nye Nasjonalmuseet

En stor del av samlingen skal vises i det nye museet. Samtidskunsten vil for første gang presenteres i en samlingsutstilling i fellesskap med design, kunsthåndverk og eldre kunst. Dette vil bli den største og viktigste samlingsutstillingen med samtidskunst i Norge.

I den store lysende utstillingshallen som kommer på toppen av museet, vil omfattende skiftende utstillinger bre seg utover nesten 3 000 kvm.

I tillegg til utstillingsvirksomhet arbeider Nasjonalmuseet med å flytte samlingene fra de gamle museumsbyggene. Flere verk skal nøye tilstandsvurderes, fotograferes og konserveres før de pakkes ned og flyttes til magasiner, og etter hvert til det nye museet. Dette er et omfattende arbeid og en stor del av forberedelsene til det nye Nasjonalmuseet åpner på Vestbanen i 2020.

Samtidskunst i Nasjonalgalleriet

Fra sommeren 2017 og utover 2018 vil samtidskunsten kunne utforskes i Nasjonalgalleriet. Utstillingene «Rastløse gester. Verk fra Looser-samlingen» og «Troløse bilder» vil fylle museet med kjente kunstnere fra det 20. og 21. århundre.

Mellomstasjonen – en ny arena for kunstopplevelser!

Har du fått med deg kunstnersamtaleserien «Kunstsnakk» i Mellomstasjonen? Her møter norske kunstnere og gallerier Nasjonalmuseet til samtaler om sin kunstneriske virksomhet. Her vil det også være mulighet til å oppleve flere spennende kunst, arkitektur og designprosjekter i tiden fremover.

Du ønskes varmt velkommen til nye kunstopplevelser i form av utstilling, kunstnersamtaler, frokostmøter og verksteder i Mellomstasjonen – informasjonssenteret til det nye Nasjonalmuseet.

Gå ikke glipp av muligheten til å oppleve samtidskunsten i de gamle banklokalene i Kvadraturen innen 3. september.

Åpningstider

Mandag: Stengt
Tirsdag: 11.00–17.00
Onsdag: 11.00–17.00
Torsdag: 11.00–19.00
Fredag: 11.00–17.00
Lørdag: 12.00–17.00
Søndag: 12.00–17.00

Åpningstid 11.00–20.00 fra onsdag 30. august – søndag 3. september.

Billettpriser