BaByvandring: Fra «Sinnataggen» til «Mor og barn»

15. september 2016
12:00–14:00

Trilletur fra Vigelandsparken til Villa Stenersen

Vi begynner ved hovedporten til Vigelandsanlegget og tar for oss Gustav Vigelands skulpturer med familie og barn som tema. Hva er det med Sinnataggen som har gjort den til en publikumsyndling? Hvilke betraktninger om livets undere finner vi i de ulike skulpturgruppene og hvorfor er formspråket i fonteneskulpturene så forskjellig fra skulpturene på Monolittplatået? Fra Livshjulet i enden av parken, går vi gjennom Vestre gravlund og avslutter i Villa Stenersen med Vigelands gipsskulptur Mor og barn (1904), som er en av de få originale kunstverkene fra Rolf Stenersens (1899-1978) samling som igjen stilles ut i huset.

Det blir korte omvisninger (maks 20 per gruppe) i funkishuset Villa Stenersen med beskrivelser av Arne Korsmos arkitektur og design tilpasset den moderne familien i 1930-årenes Oslo.

Turleder: Lin Stafne-Pfisterer, kunsthistoriker ved Nasjonalmuseet med ansvar for Villa Stenersen

Møtested: Barneplassen ved sydsiden av broen i Vigelandsanlegget


Om BaByvandringene

I samarbeid med Oslo Museum inviterer Nasjonalmuseet / Villa Stenersen til trilleturer med kulturelt påfyll. Bli bedre kjent med Oslos arkitektur og historie. En kunnskapsrik formidler forteller om områdenes arkitektur, omgivelser og historie.

Turene er gratis og varer ca. én time. De avsluttes på steder der du har mulighet for å mate og stelle babyen og få enkel servering.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold