Babyvandring14.jpg
BaByvandring ved Villa Stenersen våren 2016. Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

BaByvandring: Korsmos villaarkitektur

1. september 2016
12:00–13:00

Trilletur fra Villa Dammann til Villa Stenersen

Arne Korsmo (1900-1968) regnes som en av Norges fremste arkitekter. Han var internasjonalt orientert, belest og bereist, og brakte inspirasjonen fra verden inn i sitt særegne formspråk. I 1929 inngikk Korsmo i kontorfellesskap med kollegaen Sverre Aasland. Bolighusene i Havna allé er et resultat av deres samarbeid.

I Oslo er flere av villaene hans godt bevart, og representerer alt fra nøkterne tomannsboliger til fasjonable og mer eksperimentelle eiendommer. På denne trilleturen ser vi på noen ulike Korsmo-eneboliger fra 1930-årene og de klassiske omgivelsene de ble regulert inn i. Vi begynner ved Villa Dammann, går langs Havna allé og avslutter i Villa Stenersen der de små kan krabbe og de store drikke kaffe.

Turleder: Kathleen Alana Morley.

Møtested: Ved porten til Villa Dammann, Havna allé 15, linje 4 eller 6 vestover. Gå av på Blindern stasjon.

Om BaByvandringene

I samarbeid med Oslo Museum inviterer Nasjonalmuseet / Villa Stenersen til trilleturer med kulturelt påfyll. Bli bedre kjent med Oslos arkitektur og historie. En kunnskapsrik formidler forteller om områdenes arkitektur, omgivelser og historie.

Turene er gratis og varer ca. én time. De avsluttes på steder der du har mulighet for å mate og stelle babyen og få enkel servering.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold