tkekunstptakterrasse.jpg
Min Tanaka. Foto: ®Madada Inc / Akemi Shiraha

Forestilling på takterrassen til det nye Nasjonalmuseet: a•form

9. september 2017
20:00–21:00

Det nye Nasjonalmuseet, takterrassen
Forestillingen er utsolgt.

Fire verdensberømte japanske kunstnere opptrer sammen for første gang i en live-performance på takterrassen til det nye Nasjonalmuseet.

Fujiko Nakaya (f. 1933) har vist sine tåke- og skyskulpturer på større museer og kunstarrangementer over hele verden. Denne kvelden vil Nakaya installere en tåkeskulptur på takterrassen over råbygget til det nye Nasjonalmuseet – foran Rådhuset, havnen og fjorden.

Ryuichi Sakamoto (f. 1952) vil akkompagnere Nakayas tåkeskulptur med stemningsfull synthesizer. Sakamoto ble berømt på slutten av 70-tallet i Yellow Magic Orchestra, og gjorde deretter internasjonal solokarriere. Elektro- og technomusikken hans har hatt enorm innflytelse verden over.

Min Tanaka (f. 1945) sin enestående «hyper-dans» innebærer sinn og kropp i fullkommen enhet, og dansen er ofte improvisert etter et bestemt sted eller musikk. Tanaka har samarbeidet med en rekke komponister, forfattere og kunstnere, blant andre Karel Appel og Richard Serra.

Lysdesign er ved kunstner Shiro Takatani.

NB! Vanntett fottøy påkrevd! På grunn av dekket på taket er høye hæler/stiletthæler forbudt.

Forestillingen er del av et større program med japanske kunstnere i Oslo. I programmet inngår også en utstilling med fotografier av Fujiko Nakayas far, Ukichiro Nakaya, som åpner i Oslo Kunstforening 26. august. Mer informasjon om utstillingen.

10. september inviteres du også til innvielse av Fujiko Nakayas andre tåkeskulptur i Ekebergparken, som står ut september 2017.

Prosjektet er initiert av Oslo Kunstforening og utviklet i samarbeid med Ultimafestivalen, Statsbygg, Nasjonalmuseet, Dansens Hus og Ekebergparken. Kurator for prosjektet er kunstnerisk leder ved Oslo Kunstforening, Marianne Hultman. Prosjektet er laget innenfor parolen Oslo Kunstløype, et byutviklingsprosjekt som har som mål å synliggjøre samtidskunstinstitusjonene mellom Ekeberg og Tjuvholmen.

Dørene åpner kl. 19.00. Forestillingen starter kl. 20.00.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold