Workshop: Ikebana - japansk blomsterkunst

3. september 2016–4. september 2016
12:00–15:00

Kunstindustrimuseet, Atelieret

Har du lyst til å prøve deg på den japanske blomsterkunsten ikebana?

Ikebana-ekspert Lennart Persson gir et historisk tilbakeblikk på og innblikk i forskjellige former for ikebana-arrangementer. Som deltaker i denne to-dagers workshopen får du mulighet til å prøve ulike ikebana-stiler og lage dine egne blomsterarrangementer.

Blomster har hatt og har en sterk posisjon som symbolbærere i japansk kunst og kultur. Ikebana er en egen kunstform som er i slekt med andre tradisjonelle japanske kunstformer. Med røtter som går helt tilbake til religiøse blomsterofringer i det 6. århundre, er ikebana fortsatt en meget levende og kreativ kunstform både i og utenfor Japan.

Et ikebana-arrangement har gjerne færre blomster og et minimalistisk uttrykk sammenlignet med Vestens blomsterdekorasjoner. Basert på regler om harmoni i form og farge brukes greiner og andre naturmaterialer for å skape kontraster og grasiøse linjer.

Lennart Persson har studert ikebana siden 2005 og har lærersertifikat fra Sogetsu-skolen i Japan. Han blogger om ikebana.  Du kan også lese mer om Persson på hans nettside.

Pris: Kr 500

Begrenset antall plasser

Workshopen går over to dager – 3. og 4. september kl. 12.00–15.00

Workshopen er fulltegnet.