Kunstsnakk #12: Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm møter Sabrina van der Ley

7. november 2017
18:00–19:30

Mellomstasjonen

Velkommen til Kunstsnakk #12, hvor Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør samtidskunst i Nasjonalmuseet.

Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm startet i 1993 Balkong, et visningssted i deres eget hjem. Hva kunst er og i hvilke sammenhenger den inngår har siden stått sentralt i deres arbeid med kunst som praktisk dialog. Med etableringen av Sørfinnset skole/the nord land i Gildeskål i 2003, utvidet det seg til spørsmål om naturressurser, samtidskunst og folk i et bygdesamfunn. I dag bor Jørgensen og Holm på Øvre Ringstad i Skiptvet, Østfold, en kunstnerdreven gård som både er et hjem, arbeidssted og et sted åpent for andre. Her arbeider de i sammenhenger hvor bred estetikk inngår i videre økologisk forståelse av samfunn, menneske og natur.

I tillegg til også å formidle, skrive om og undervise i samtidskunst, jobber både Jørgensen og Holm individuelt med video, fotografi, skulptur, lydkunst, performance og installasjoner.

I samtale med Sabrina van der Ley blir vi bedre kjent med Søssa Jørgensen og Geir Tore Holms felles prosjekter og deres individuelle praksiser.

Program:

Kl. 17.30: Dørene åpner

Kl. 18.00: Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm i samtale med Sabrina van der Ley

Kl. 18.45: Spørsmål fra salen

Søssa Jørgensen (f. Oslo, 1968), er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim, Statens kunstakademi, Oslo og Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. I tillegg har Jørgensen en master i landskapsarkitektur fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Hun har blant annet vist arbeider på Astrup Fearnley-museet, Kunstnernes hus og Vigelandsmuseet. Sammen med Yngvild Færøy har Jørgensen laget radioprogrammer for Konsthall C i Stockholm, Live Radio på Høstutstillingen, Galleri F15 og Oslo Open.

Geir Tore Holm (f. Tromsø, 1966) er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Holm var prosjektleder for etableringen av Kunstakademiet i Tromsø i 2007 og disputerte nylig i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo med prosjektet Poetikk for estetikk i endring (2009–17). Han har Statens garantiinntekt for kunstnere og mottok BKHs John Savio-pris i 2015.

 

Nasjonalmuseet vil i løpet av høsten arrangere en rekke kunstnersamtaler der norske samtidskunstnere og kunstnerdrevne visningssteder møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør for samtidskunst i Nasjonalmuseet.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold