Kunstsnakk #13: Randi Grov Berger (Entrée) møter Ingvild Krogvig

5. desember 2017
18:00–19:30

Mellomstasjonen

Velkommen til Kunstsnakk #13, hvor Randi Grov Berger fra visningsrommet Entrée møter Ingvild Krogvig, kurator i avdeling samtidskunst ved Nasjonalmuseet.

Entrée er et kunstnerstyrt visningssted i Bergen som siden oppstart i 2009 har vært et springbrett for kunstnere i etableringsfasen til videre utstillinger i inn- og utland. Som et sentralt visningssted på Bergens kunstscene, co-kuraterte Entrée allerede i 2010 utstillingen BGO1 ved Kunstmuseene i Bergen, og har siden initiert samarbeider med flere institusjoner i inn- og utland. Entrée har jobbet med nyproduksjoner av verk til i hovedsak separatutstillinger, men også gruppeutstillinger og kunst i offentlig rom. De senere årene har programmet utviklet seg til å inkludere mer etablerte kunstnere og blir stadig mer internasjonalt rettet.

Siden 2011 har Entrée hatt arrangørstøtte for kunstnerdrevne visningssteder fra Kulturrådet og kom etterhvert på fast post i budsjettet hos Bergen Kommune. I 2017 ble Entrée medlem av New Art Dealers Alliance, etter å ha hatt flere satellittprosjektet i New York siden 2013. Senest i vinter var Entrée første galleri ut på Independent’s Fifth Avenue Residency i Harlem.

I samtale med Ingvild Krogvig blir vi bedre kjent med Entrées mange prosjekter og hvordan Randi Grov Berger har etablert et solid visningssted sentralt i Bergen.

Program:

• Kl. 17.30: Dørene åpner

• Kl. 18.00: Randi Grov Berger i samtale med Ingvild Krogvig

• Kl. 18.45: Spørsmål fra salen

Randi Grov Berger (f.1982, Stord) er utdannet fra Konst i offentligheten ved Konstfack i Stockholm og Kuratorpraksis og Fotografi, begge ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. I 2013 var Grov Berger koordinator for den norske paviljongen 'Without Walls' for Performa 13 Biennalen i New York, og året etter koordinator for ’Norwegian Focus’ ved Printed Matters New York Art Book Fair ved MoMA Ps1. Hun har også jobbet som kunstkonsulent for KORO, og er kunstnerisk leder for Vestlandsutstillingen i 2018, som vil bestå av soloutstillinger isteden for den tradisjonelle turnerende gruppeutstillingen.

Les mer om Entrée her

Nasjonalmuseet vil i løpet av høsten arrangere en rekke kunstnersamtaler der norske samtidskunstnere og kunstnerdrevne visningssteder møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør for samtidskunst ved Nasjonalmuseet

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold