Kunstsnakk #3: Marianne Heier i samtale med Sabrina van der Ley

1. november 2016
18:00–19:30

Mellomstasjonen

Velkommen til Kunstsnakk #3, hvor kunstner Marianne Heier møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør samtidskunst.

Heier engasjerer seg i kunstnerens vilkår i vår tid. Ved grunnsteinsnedleggelsen for det nye Munchmuseet i Bjørvika, tegnet hun opp linjer fra Edvard Munch og Sigbjørn Obstfelder, via kunstneraksjonen i 1974, til politikernes nedprioritering av gode produksjonsvilkår for kunstnere i dag.

Gjennom performance og ulike intervensjoner, står Marianne Heier bak institusjonskritiske prosjekter som stiller spørsmål ved kunstens verdi, hierarkiske samfunnsstrukturer og økonomiens rolle i samfunnet. I samtale med Sabrina van der Ley, har du nå mulighet til å bli bedre kjent med Heiers kunstnerskap og hennes nye prosjekter.

Marianne Heier (1969) er utdannet fra Accademia di Belle Arti di Brera i Milano, Italia og Kunsthøgskolen i Oslo, Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid. Hun var festspillutstiller i Bergen i 2012. I 2013 vant hun Lorck Schives kunstspris ved Trondheim kunstmuseum. Hun har hatt soloutstillinger bl.a. på Kunstnernes hus og Stenersenmuseet i Oslo, i tillegg til en lang rekke gruppeutstillinger i inn- og utland. Hun var nylig på Ålgård med performancen Heksebål. Verket Mirage er nå å se på Gaularfjell og i Malawi.

Program:

  • Kl. 17.30: Dørene åpner. Mellombar er åpen
  • Kl. 18.00: Marianne Heier i samtale med Sabrina van der Ley
  • Kl. 18.45: Spørsmål fra salen

Nasjonalmuseet vil i løpet av høsten arrangere en rekke kunstnersamtaler der norske samtidskunstnere møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør for samtidskunst ved Nasjonalmuseet. Mellomstasjonens egen Mellombar, laget av Dronebrygg, er åpen under hver Kunstsnakk.

Mer om Marianne Heier

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold