Kunstsnakk66666.jpg
Mariken Kramer, «Patterns of Inclusion», 2013, Videostill

Kunstsnakk #6: Tenthaus Oslo i samtale med Sabrina van der Ley

14. februar 2017
18:00–19:30

Mellomstasjonen

Velkommen til Kunstsnakk #6, hvor Helen Eriksen, Ebba Moi og Stefan Schröder fra Tenthaus Oslo møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør samtidskunst i Nasjonalmuseet!

Tenthaus Oslo er et kunstnerstyrt visningssted initiert i 2011 av kunstnerne Helen Eriksen, Ebba Moi og Stefan Schröder. Gjennom utstillingsvirksomhet og verksteder, samt et langvarig samarbeid med Hersleb videregående skole, utforsker de kunstnerens rolle i samfunnet og hvordan en best kan benytte profesjonelle kunstnere fra det visuelle kunstfeltet som ressurs.

I 2016 arrangerte Tenthaus Oslo seminaret Tenthaus Sessions: Toolkit - Kunstnere i skolen, om det visuelles plass i skolen. Samtidig ble Tenthaus Toolkit – kunstnere i skolen, publisert. En verktøykasse for hvordan jobbe med kunstproduksjon i skolen. Tenthaus er også aktuell med utstillingen ONE man show med Sille Storihle.

Parallelt med å drive Tenthaus Oslo, jobber både Eriksen, Moi og Schröder med egen kunstpraksis.

I samtale med Sabrina van der Ley får vi bli bedre kjent med både Tenthaus Oslos arbeid og Eriksen, Moi og Schröders kunstneriske praksis.

Program:

  • Kl. 17.30: Dørene åpner. Mellombar er åpen
  • Kl. 18.00: Tenthaus i samtale med Sabrina van der Ley
  • Kl. 18.45: Spørsmål fra salen

Helen Eriksen er født og oppvokst i Liverpool i England. Hun er utdannet fra University of East Anglia i Norwich, England, Statens kunstakademi i Oslo og Arkitekthøgskolen i Oslo. Eriksen jobber som kunstner og formidler. I 2017 stiller hun ut på Østlandsutstillingen som vises i Kiel, Oslo, Drammen og Sarpsborg.

Ebba Moi er født i Örebro i Sverige og er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim. Siden 2003 har hun samarbeidet med Anna Carin Hedberg og åpner i mars utstilling på Trøndelag senter for samtidskunst.

Stefan Schröder er født og oppvokst i Dresden i Tyskland. Han er utdannet fra kunstakademiene i Dresden og Breda, Nederland. Schröder jobber med ulike kunstneriske utrykk og har gjort flere kunstprosjekter i offentlig rom, både i Tyskland og i Norge.

Les mer om Tenthaus her

Nasjonalmuseet vil i løpet av våren arrangere en rekke kunstnersamtaler der norske samtidskunstnere møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør for samtidskunst ved Nasjonalmuseet. Mellomstasjonens egen Mellombar, laget av Dronebrygg, er åpen under hver Kunstsnakk.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold