Kunstsnakk #8: Prosjektrom Normanns (Elin Melberg og Margrethe Aanestad) med Sabrina van der Ley

18. april 2017
18:00–19:30

Mellomstasjonen

Velkommen til Kunstsnakk #8, Prosjektrom Normanns møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør samtidskunst i Nasjonalmuseet.

Prosjektrom Normanns er et kunstnerdrevet visningssted i Stavanger etablert i 2010. Stedet drives i dag av billedkunstnerne Elin Melberg og Margrethe Aanestad. Prosjektrom Normanns har siden oppstarten hatt et stort antall utstillinger årlig med nasjonale og internasjonale inviterte kunstnere og kuratorer. Profilen er eksperimentelle og stedsspesifikke prosjekter.

I tillegg til å bringe nasjonale og internasjonale aktører til Stavanger, arbeider de utover landegrensene gjennom å kuratere utstillinger ved ulike institusjoner og deltakelse på kunstmesser internasjonalt. Prosjektrom Normanns deltok nylig på UNTITLED Art Fair i San Francisco med de norske kunstnerne Jan Christensen og Ann Iren Buan, og har flere kommende prosjekter i visningsrommet i Stavanger, samt i Moskva og Los Angeles.

Parallelt med å drive Prosjektrom Normanns, jobber både Melberg og Aanestad med egen kunstpraksis.

I samtale med Sabrina van der Ley blir vi bedre kjent med både Prosjektrom Normanns arbeid og med Melberg og Aanestads kunstneriske praksis.

Program:

  • Kl. 17.30: Dørene åpner. Mellombar er åpen
  • Kl. 18.00: Elin Melberg og Margrethe Aanestad i samtale med Sabrina van der Ley
  • Kl. 18.45: Spørsmål fra salen

Margrethe Aanestad (født 1974, Stavanger) bor og arbeider i Stavanger og New York. Hun har stilt ut både i Norge og internasjonalt, som i Miami, New York, Bologna, Costa Rica og København. Verkene hennes er innkjøpt til flere private samlinger internasjonalt. Aanestad er medgrunnlegger av det kunstnerstyrte visningsrommet Prosjektrom Normanns i Stavanger og driver det i dag sammen med Elin Melberg. Hun er også medgrunnlegger av det kreative arbeidsfellesskapet Elefant hvor hun har sitt atelier.

Elin Melberg (født 1976, Stavanger) bor og arbeider i Stavanger. Melberg har hatt flere solo- og gruppeutstillinger i Norge og internasjonalt, som i New York, Miami, London, København, Rio de Janeiro, Hong Kong, Oslo og Stavanger. Verkene hennes er innkjøpt av blant annet Stavanger kunstmuseum, Stavanger Universitetssykehus, KORO, Stavanger kommune og Statoil kunstsamling. Hun har også utført mange og store utsmykningsoppdrag nasjonalt. Melberg driver det kunstnerstyrte visningsrommet Prosjektrom Normanns i Stavanger sammen med Margrethe Aanestad, og er medgrunnlegger av det kreative arbeidsfellesskapet Elefant hvor hun har sitt atelier.

Les mer om Prosjektrom Normanns og kunstnerne her:

www.prosjektromnormanns.com

www.elinmelberg.com

www.margretheaanestad.com

Nasjonalmuseet vil i løpet av våren arrangere en rekke kunstnersamtaler der norske samtidskunstnere og kunstnerdrevne visningssteder møter Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør for samtidskunst ved Nasjonalmuseet. Mellomstasjonens egen Mellombar, laget av Dronebrygg, er åpen under hver Kunstsnakk.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold