Gratisutret2018nettsideognettbutikk.jpg
Illustrasjon: Kleihues + Schuwerk / MIR kommunikasjon / Statsbygg

Lansering av åpningsutstillingen i det nye Nasjonalmuseet

22. mars 2019
12:00–13:00

Mellomstasjonen
Brynjulf Bulls plass 2

Nasjonalmuseet ønsker alle velkommen til en presentasjon av utstillingsprosjektet som åpner det nye museet i 2020.

Video av lanseringen publiseres her i løpet av dagen.

Mange lurer på hva som skal vises i den spektakulære glass- og marmorkledde hallen på taket av det nye museet. I dette møtet i Mellomstasjonen forteller Nasjonalmuseet for første gang om hvordan vi jobber med utstillingen som innleder rekken av skiftende utstillinger på museet.

Prosjektet har arbeidstittelen «Lupe og speil», og skal resultere i en stor utstilling med norsk kunst. I denne presentasjonen vil publikum få høre om ideene bak prosjektet, få et innblikk i den omfattende kartleggingen som allerede er gjort og inviteres til å følge hele prosessen frem mot åpningen i 2020.

Å åpne et nytt museum er en historisk begivenhet. Sammen med en samlingsutstilling med over 80 utstillingsrom blir åpningsutstillingen en storslått innvielse av det nye museumsbygget.

Program:

Innledning ved Nasjonalmuseets direktør for samling Stina Högkvist

Presentasjon av utstillingsprosjektet ved kuratorer Randi Godø og Geir Haraldseth

Formidlingskurator Ann Kristin Sørli forteller om formidlingen av prosjektet

 

Kaffe, te og boller.

Det er begrenset antall plasser, og vi følger første til mølla-prinsippet. Arrangementet vil bli strømmet direkte. Lenke til direktestrømmingen blir lagt ut her like før arrangementet starter.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold