Åpning Rastløse gester-17.jpg
Fra utstillingen «Rastløse gester». Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland

Siste sjanse: «Rastløse gester»

7. januar 2018
11:00–17:00

Nasjonalgalleriet

Det er sant, det er en direkte fysisk lykkerus forbundet med abstrakt ekspresjonisme.

– Tommy Olsson om utstillingen i Klassekampen

Hele 85 000 besøkende har sommeren og høsten 2017 tatt turen til Nasjonalgalleriet for å oppleve «Rastløse gester: Verk fra Hubert Loosers samling». Søndag 7. januar er aller siste mulighet til å få med seg utstillingen som viser arbeidene til noen av de mest kjente navnene i amerikansk kunst, som Willem de Kooning, Cy Twombly, Arshile Gorky, David Smith, Agnes Martin, Ellsworth Kelly, Robert Ryman, Richard Serra, Sean Scully og Brice Marden. Verkene er i all hovedsak hentet fra samlingen til den sveitsiske forretningsmannen og filantropen Hubert Looser – en samling som befinner seg i toppsjiktet av sentraleuropeiske privatsamlinger.

Program:

kl. 14.00: Omvisning med kurator Ingvild Krogvig.

Kl. 12.00–17.00: Atelier der man kan jobbe med noen av de samme teknikkene som surrealistene og de abstrakte ekspresjonistene brukte for å skape en fri, spontan kunst. Her tegnes det med kull festet til lange pinner og modelleres i leire i blinde.

Hør NRKs innslag om utstillingen her

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold