kristn-b.jpg
Foto: Formgiving og illustrasjon: Kristin Bø

Kurs #1H2018: Verktøykasse for utvikling av utstillinger

12. oktober 2018
09:30–15:30

Nasjonalgalleriet

Meld deg på!

Det er fortsatt stor interesse for kuratering og formidling blant våre kursdeltakere. Vi inviterer derfor til nytt kurs med Anne Grethe Uldall, vår tidligere formidlingsrådgiver.

Nasjonalmuseet ønsker å skape opplevelser, nysgjerrighet, engasjement og refleksjon – men hvordan gjør man egentlig det i praksis, hvordan blir flotte intensjoner til reel virkelighet? Kurset tar utgangspunkt i noen av de overveielser vi gjør oss i forbindelse med publikumsarbeidet i museet. I dag kan man ikke lenger forvente et homogent publikum, så hvordan forholder den moderne kulturinstitusjon sig til et publikum som kommer på museet med mange forskjellige forutsetninger og forventninger?

På kurset vil vi ta utgangspunkt i Nasjonalmuseets arbeid med grunnleggende formidlingsgrep og hvordan de kommer til uttrykk når vi skal utvikle en utstilling. Hva betyr det for eksempel å arbeide med dialog og flerstemmighet og hvorfor er dette så viktig? Hva betyr arbeidet med disse begrepene for eksempel helt konkret for vårt verksutvalg, utstillingstekster eller omvisninger? Ut over å gjennomgå og diskutere grunnleggende formidlingstanker og grep, vil vi prøve ut eller teste «verktøykassen» som er utviklet til museets arbeide med utvikling av utstillinger.

Vi vil gjennomgå både teori og arbeide med praktiske og analytiske øvelser.

Nasjonalmuseet har utarbeidet en verktøykasse, eller manual for utstillingsproduksjoner i form av en bok. Denne boken brukes kun i forbindelse med kursene og er ikke i vanlig salg. Deltakerne vil få en slik manual eller bok utdelt på kurset.

Velkommen!

 

Praktisk info:

Kurset er gratis. Lunsj er inkludert. Reise på egen regning.

Begrenset antall plasser, maks 25.

Deltakerne må være tilknyttet samarbeidspartnere i Nasjonalmuseets nettverk.

Endringer i den oppsatte planen kan skje.

Spørsmål? Kontakt Per Odd Bakke per.odd.bakke@nasjonalmuseet.no tlf: 41300633

Følg Nasjonalmuseet-Kurs og kompetanse på Facebook!

Her vil du bli oppdatert på Nasjonalmuseets kurs- og kompetansetilbud innen kuratering, formidling, utstillingsdesign, konservering og mye annet. Du kan også gi og få gode tips og råd og dele dine faglige erfaringer med andre. Gruppen er åpen for alle. Inviter gjerne inn folk som kan være interessert.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold