hyetsmuligopplsningbalder-Morten.jpg
Illustrasjon: Wallpaper

Kurs #3V2018: NeuroKreativitet

8. juni 2018
09:30–15:30

Nasjonalgalleriet

Hva skjer egentlig i hjernen når vi får en god ide? Og hvorfor er noen mer kreative enn andre?

I dette kurset vil du lære hva den nyeste hjerneforskningen kan fortelle oss om kreativitet og få en gjennomgang av de grunnleggende mekanismene i hjernen som gjør oss i stand til å være kreative. Det legges vekt på hvordan helt naturlige mekanismer i hjernen ofte begrenser vår kreativitet og hvordan man med viten fra hjerneforskningen kan «lure» hjernen til å arbeide mer kreativt. Kurset vil bestå av en blanding av teori og praktiske øvelser i små team.

Denne kursdagen vil du møte Balder Onarheim og Morten Friis- Olivarius.

Morten Friis-Olivarius, PhD, vitenskapelig direktør ved CINC og PlatoScience. Morten Friis- Olivarius anses som en av de ledende eksperter innenfor hjerneforskning i kreativitet. Opprinnelig er han utdannet neurobiolog fra Københavns Universitet, men spesialiserte seg tidlig i kognitiv neuropsykologi i New Zealand. Det var denne blandingen av forskningsfelt som gjorde at han var blant de første i verden som laget hjerneskanninger til å undersøke hvordan kreativitet oppstår i hjernen. Morten har en rekke internasjonale studier bak seg og er spesielt anerkjent for, i sin PhD, å ha vist at måten hjernen ubevisst og automatisk danner assosiasjoner på, er avgjørende faktorer for kreativitet. Gjennom sin forskning har Morten sammen med virksomheten CINC utviklet metoder til å trene opp kreativitet gjennom trening av hjernens ubevisste assosiasjonsnettverk.

Balder Onarheim, PhD, er seriegründer og førsteamanuensis i kreativitet ved Danmarks Tekniske Universitet. Han grunnla CINC (Copenhagen Institute of NeuroCreativity) og jobber også som administrerende direktør for PlatoScience, som lager verdens første hodetelefoner beregnet på å øke brukerens skaperevner. Balders spesialkunnskap er basert på en nevrologisk forståelse av kreativitet, samt metoder for å bruke denne forståelsen til å øke folks problemløsningsevner. Som en etterspurt foredragsholder har Balder holdt innlegg på store konferanser og universiteter over hele verden, og over 250.000 mennesker har sett hans TEDx-foredrag om å øke kreativiteten sin («3 Tools to Become More Creative»).

 

Program:

Kl. 9:30-12:00 Den kreative hjernen v/ Morten Friis-Olivarius

Hva skjer egentlig i hjernen når vi får en god idé og hvorfor er noen mennesker mer kreative enn andre? Det første skritt til å lære å bli mer kreativ er å forstå hva kreativitet er. I denne første økten vil deltakerne lære hva kreativitet er fra et akademisk synspunkt, og bli guidet gjennom den nyeste forskningen på hvordan kreativitet oppstår i hjernen.

12:00 – 12:45 Lunsj

12:45-15:15 Kreativitet i praksis v/Balder Onarheim

Her vil deltakerne bli delt inn i mindre grupper og få strukturert trening i hvordan deres nye hjerneviten om kreativitet kan omsettes til praksis. Det gjøres gjennom en serie av praktiske øvelser i kombinasjon med kreative verktøy.

15:15-15:30 Oppsummering

 

Se TED Talk med Balder Onarheim HER


Velkommen!

Kjøp billett! 

 

Praktisk info:

Pris: 700,- eksl. lite gebyr. Lunsj er inkludert. Reise på egen regning.

Begrenset antall plasser

Endringer i den oppsatte planen kan skje.

Spørsmål? Kontakt Helga Gravermoen, Prosjektleder for Nasjonalmuseet-Kurs og kompetanse: helga.gravermoen@nasjonalmuseet.no
tlf: 930 63 714

Følg Nasjonalmuseet-Kurs og kompetanse på Facebook!

Her vil du bli oppdatert på Nasjonalmuseets kurs- og kompetansetilbud innen kuratering, formidling, utstillingsdesign, konservering og mye annet. Du kan også gi og få gode tips og råd og dele dine faglige erfaringer med andre. Gruppen er åpen for alle. Inviter gjerne inn folk som kan være interessert.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold