DagErikElgin10.jpg
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Vandrende samtale i Dag Erik Elgins «Museumsarbeid»

9. september 2018
14:00–15:00

Nasjonalgalleriet

Søndag 9. september er siste dag for utstillingen «Museumsarbeid» med verk av Dag Erik Elgin. I den forbindelse ønsker vi velkommen til en «vandrende samtale» med kunstneren og kurator Øystein Ustvedt.

En utstilling i utstillingen

Sommeren 2018 får du oppleve en kunstnerisk intervensjon i Nasjonalgalleriet. Prosjektet har karakter av milde inngrep i museets faste samlingsutstilling, «Livets dans», som er en presentasjonen av historisk kunst. Tittelen «Museumsarbeid» sikter både til arbeidet som foregår i et museum, og til verk som er funnet verdige til å innlemmes i et museum.

Dag Erik Elgin viser verk fra tre serier som tar for seg forskjellige sider ved kunsten slik den vises og behandles i kunstmuseer. Elgins verk finner du mellom noen av våre mest kjente museumsarbeider. Også Elgins verk kan oppfattes som museumsarbeider. 

Dag Erik Elgin

Dag Erik Elgin (f. 1962) er utdannet ved Statens kunstakademi (1986–88) og Kunstakademie Düsseldorf (1988–90). Han har markert seg sterkt som kunstner siden begynnelsen av 1990-tallet. I 2014 mottok han Carnegie Art Awards førstepris, og i perioden 2010–2016 var han professor ved Kunstakademiet (KHiO). Han er basert i Oslo.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold