Babyvandring Arkitektur
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland

Arkitektur-trilletur: På sporet av dansketiden

29. mai 2018
13:00–14:00

Nasjonalmuseet – Arkitektur
Oppmøte: Bak museet, i Nedre Slottsgate

Bli med på arkitektur-trilletur med Nasjonalmuseet!

Christian IV (1577–1648), konge i Danmark-Norge fra 1588 til 1648, grunnla byen Christiania i 1624 etter renessansens idealer om geometrisk orden. Sporene etter dansketiden er fremdeles tydelige. De bevarte strukturene og bygningene fra den snart 400 år lange historien gjør området til en fantastisk historiebok.

Arkitektur-trilletur

Vi triller rundt i Kvadraturen og stopper blant annet på Christiania Torv hvor tre av byens eldste bygg befinner seg. Vi gjør også et stopp på Bankplassen, som ble en sentral arena etter 1814 og hvor det i dag ligger tre generasjoner av bygninger som har huset Norges Bank, bygget med 70 års mellomrom.

Trilleturen er lagt til rette for foreldre i permisjon som ønsker litt kulturelt påfyll. Nasjonalmuseet – Arkitekturs flotte stellerom står til disposisjon. Atelieret er åpent for avslapping og lek etter trilleturen. Her er også mulighet for å gi mat og vi byr på litt forfriskninger.

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold