Hva er en god bolig?

Hva er en god bolig?

1. mars 2018
14:30–16:00

Nasjonalmuseet – Arkitektur, CNS-salen

Sett deg på venteliste

Boklanseringen er nå dessverre fulltegnet. Det er imidlertid mulig å sette seg på venteliste eller høre foredraget ved lydoverføring i foajeen på museet, samt se utstillingen «Boligideer» fra kl. 16.00. Boken er til salgs i vår bokhandel. Velkommen!

Krav til boligen har endret seg i takt med samfunnet. Er det likevel mulig å definere hva en god bolig er, basert på fortidens kunnskap og fremtidens behov?

I boken Hva er en god bolig? følger sivilarkitektene Ketil Moe og Johan Ditlef-Martens norsk boligutvikling fra de første arbeider-boligene på slutten av 1600-tallet gjennom industrialiseringen på 1800-tallet, den sosialdemokratiske æra med en aktiv Husbank, til den markedsstyrte boligpolitikken på 2000-tallet. De viser hvordan kvalitet ikke nødvendigvis følger historiens utvikling.

Program:

  • Ketil Moe og Johan-Ditlef Martens: Hva er – og var – en god bolig? Når gikk det galt, og hvorfor blir det verre?
  • Erling Dokk Holm: Viktige utfordringer for den fremtidige boligbyggingen i Norge
  • Samtale og debatt. Lett servering.

Nasjonalmuseet satser på bolig

Kl. 16.00 åpner Nasjonalmuseet – Arkitektur dørene til den fornyede samlingsutstillingen «Boligideer», som er første del av museets boligsatsing i 2018. Gjennom modeller, tegninger og fotografier viser utstillingen hvordan norske arkitekter har utforsket og utviklet nye boligideer, boformer og boligområder de siste hundre år.

Fra 27. april viser museet også utstillingen «Visning», som tar for seg boligbygging i Oslo de siste 10-15 år. Med utstillingene «Boligideer» og «Visning» retter Nasjonalmuseet denne våren søkelyset mot temaet bolig og bokvalitet.

Påmelding

Lanseringen er gratis og åpent for alle. Begrenset antall plasser.

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold