Konsert og åpning av «Polytop» med Lemur

20. januar 2018

Nasjonalmuseet – Arkitektur, Paviljongen
Kl. 13.00 og kl. 14.00

Entré: Ordinær museumsbillett

Polytop er en elektroakustisk komposisjon spesialskrevet for paviljongen i Nasjonalmuseet – Arkitektur. Verket er skapt on-site, som del av Lemurs arbeid som ensemble in residence i 2018 ved Nasjonalmuseet. Lydinstallasjonen kan oppleves i perioden 20. januar–5. februar 2018.

På åpningsdagen for Polytop, bruker musikerne også en rekke av museets øvrige rom, og fortolker arkitektur og lys i musikk. Under forestillingen kl. 13.00 vil verket anta en lengre form som inkluderer akustiske musikere. 

Lemur har tidligere samarbeidet med Nasjonalmuseet om stedlige komposisjoner og konserter i Villa Stenersen. Med dette prosjektet tar ensemblet et steg videre. I komposisjonen blir Ulltveit-Moe-paviljongens transparente karakter startpunktet for å bruke lyd som et verktøy for å tydeliggjøre romlighet.

Polytop er ko-produsert av Foreningen 3DA, Lydgalleriet, NOTAM, nyMusikk og Eva Pfitzenmaier.

Lemur er:

  • Bjørnar Habbestad, fløyter
  • Hild Sofie Tafjord, horn
  • Lene Grenager, cello
  • Michael Francis Duch, bass

Viser Sverre Fehns paviljong fra en ny side

Fehn-paviljongens glass-struktur gir rommet en uvanlig lys og transparent karakter, som tidvis blir borte på grunn av omfattende utstillingsarkitektur. Å bruke lyd for å tydeliggjøre ulike romligheter er derfor en bevisst strategi for vise frem paviljongen på en ny måte.

Verkstittelen spiller på komponisten og arkitekten Iannis Xenakis’ egen betegnelse for stedlige lydinstallasjoner, en uttrykksform han utviklet i en rekke verk fra sitt første samarbeid med Le Corbusier i 1958. Lemurs Polytop vil bli utformet som som en akusmatisk lydinstallasjon og realiseres ved hjelp av en rekke ulike høyttalertyper.

Produksjonen gjennomføres som et samarbeid mellom Lemur og lyddesigner Thorolf Thuestad. Verket vil ha ulike presentasjons-modi, der en syklus på omlag 30 minutter vil gjentas gjennom utstillingsdagen.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold