kurs.jpg
Fra utstillingen «Avtrykk». Foto: Børre Høstland / Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet kurs og kompetanse 3-2016: Se meg! Lik meg! Kommunikasjon, synlighet og målgrupper

5. februar 2016
09:30–15:30

Nasjonalmuseet – Arkitektur

Meld deg på!

Velkommen til fagdag med representanter fra Nasjonalmuseets kommunikasjonsavdeling og Simon Souyris Strumse fra Filmgrail.

Kursdag del 1

Hvordan få utstillingen din til å synes best mulig utenfor utstillingslokalet?

Representanter fra kommunikasjonsavdelingen vil dele sine erfaringer fra kommunikasjonsarbeidet i Nasjonalmuseet. De vil gi tips og vise metoder som brukes til planlegging og gjennomføring av kommunikasjon rundt våre utstillinger. Det blir et matnyttig innhold, med praktiske og konkrete eksempler både fra våre og deltakernes kommunikasjonsflater.
Det legges opp til praktiske øvelser relatert til aktuelle utstillinger som f eks galleriutstillingen "Aase Texmon Rygh. Modernisme for alltid!" som skal ut på vandring i det landsdekkende programmet fra høsten 2016. Her legges det opp til gruppearbeid - Hvordan bruke sosiale medier, hvordan planlegge posting i løpet av utstillingens forskjellige faser mm.
Deltagerne vil avslutningsvis få med seg en huskeliste for hvordan jobbe kommunikativt godt med en utstilling.

Kursdag del 2

Nullfriksjon

Som siste del denne dagen får du møte Simon Souyris Strumse.
Om man er et museum, Netflix eller Facebook så konkurrerer man i dag om den samme begrensede ressursen. Oppmerksomhet. 
De amerikanske teknologigigantene har ubegrensede ressurser og verdens skarpeste hoder på laget. Hvordan kan da små og store norske museer vinne kampen om oppmerksomheten?

Simon er gründer av Filmgrail, en av de heteste oppstartsbedriftene i Norge for øyeblikket. De lanserer i disse dager en app som skal fungere som din personlige filmassistent. Den har alltid et godt, personlig og skreddersydd forslag, og den vet alltid hvor alt av film er tilgjengelig for deg. På tvers av kino, streaming og TV. Simon er lidenskapelig opptatt av friksjon, nyhetsstrømmer og bier.

Dere vil få servert lunsj. Kurset er gratis. Reise må dere selv påkoste.Det er begrenset til 25 deltagere.
Deltakerne må være tilknyttet samarbeidspartnere i Nasjonalmuseets nettverk.
Endringer i den oppsatte planen kan skje.

Vær velkommen!

Seminaret er kun åpent for påmelding gjennom Eventbrite.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold