Open House Oslo: Nasjonalmuseet – Arkitektur

23. september 2017–24. september 2017
12:00–17:00

Nasjonalmuseet – Arkitektur

Under Open House Oslo har du muligheten til å se våre tre utstillinger gratis og lørdagen kan barna bygge modellflåter i verkstedet!

«Et sted å være. Norsk samtidsarkitektur 2011–2016»

I utstillingen presenterer vi 25 utvalgte prosjekter fra de siste fem årene tegnet av norske og internasjonale arkitekter i Norge, samt prosjekter i utlandet tegnet av norske arkitekter.

Lørdagen kan barna gå seg vill i layrinten og bygge flåter i verkstedet.
Utstillingen består av fotografier, modeller og en stor labyrint som man kan man gå seg vill i. Inspirert av utstillingen bygger vi modeller av flåter. Vi tester ut om de holder balansen og flyter. Vi bygger med papp, pinner, tape, filt, plast, isopor og restmaterialer. Flåten du bygger kan du ta med deg hjem.

Søndag kl. 14.00 er det omvisning i utstillingen.

«Utsnitt. Bjørn Winsnes’ fotografier»

Bjørn Winsnes var den viktigste norske representanten for en kunstnerisk retning i arkitekturfotografiet i 1950-årene. I utstillingen får du oppleve hvordan Winsnes fremhevet arkitekturens plastiske former og taktile overflater. Flere fotografier framstår som abstrakte komposisjoner, andre gir en sosial miljøskildring. 

«Byggekunst. Arkitektursamlingen fra 1830 til i dag»

I utstillingen presenterer vi et utvalg arkitektoniske ideer fra 1830-årene og fram til i dag. Materialet er hentet fra samlingen til Nasjonalmuseet, som rommer over 300 000 tegninger og gjenstander.


Sulten? I Grosch Bistro hvor du kan nyte sesongens gode råvarer i vakre arkitektoniske omgivelser.

Velkommen!

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold