Open House Oslo: Nasjonalmuseet – Arkitektur

22. september 2018–23. september 2018
12:00–17:00

Nasjonalmuseet – Arkitektur

Velkommen til Open House Oslo i Nasjonalmuseet – Arkitektur

Gratis inngang begge dager!

Lørdag:

12–16: Arkitekturverksted: Bygg en drømmebolig

I arkitekturverkstedet kan du, din familie og venner bygge en drømmebolig i målestokk 1:30. Utgangspunktet er byggesystem av poppeltre, utskåret i forskjellige geometriske moduler. Boligen kan møbleres og befolkes med brettefigurer i papir. Systemet er utviklet av arkitektkontoret Atelier Oslo i samarbeid med Nasjonalmuseet. Det du bygger kan du ta med deg hjem.

Anbefalt alder: fra 6 år og oppover. Barn i følge med voksne

14.00: Omvisning i museumsbygningen

Nasjonalmuseet – Arkitektur er en sammenstilling av klassisistisk og modernistisk arkitektur, et møte mellom Sverre Fehn (1924–2009) og Christian Heinrich Grosch (1801–1865), de to viktigste arkitektene fra 1800-tallet og vår tid. Hovedbygningen ble tegnet av Grosch og stod ferdig i 1830 som avdelingskontor for Norges Bank. Bygningen er ombygd av Fehn som også tegnet en ny utstillingspaviljong.

Søndag:

14.00: Omvisning i museets utstilling «Visning»

Oslo har de siste årene vært blant de raskest voksende byene i Europa. Ved å undersøke boligprosjekter som er planlagt og bygget i hovedstaden de siste årene, setter utstillingen søkelys på urban bokvalitet. Utstillingen viser hvordan sammenhenger mellom politikk, regelverk og arkitektur påvirker byen vår og utformingen av særlig de små leilighetene i Oslo. 

14.00: Kuratoromvisning i utstillingen «Sikkerhetsrådets sal»

Kurator er seksjonssjef Linda Veiby fra Riksantikvaren. Veiby er kunsthistoriker og bisto som Riksantikvarens rådgiver under restaureringen av Sikkerhetsrådets sal.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold