Babyvandring på Ekely
Babyvandring på Ekely. Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

BaByvandring: I kunstsamler Rolf Stenersens fotspor

6. september 2018
12:00–13:30

Ekely og Villa Stenersen

Velkommen til BaByvandring i Rolf Stenersen og Edvard Munchs spor, fra Munchs atelier på Ekely til Villa Stenersen på Vinderen!

En høstdag i 1921 gikk den 21 år gamle Rolf Stenersen til Munchs atelier på Ekely – på tross av advarsler fra de som kjente maleren. Da Munch hørte at han allerede hadde kjøpt to halvakter, samt atten tresnitt og litografier, slapp han den unge mannen inn i dagligstuen. Det var bankkrise i Norge dette året, og det falt seg slik at den unge aksjemegleren kunne gi flere råd til kunstneren, noe som reddet sparepengene hans. Julen samme år malte Munch nye utgaver av Livets dans, Kyss og Møte på hans bestilling.

Da Villa Stenersen var innflyttingsklar julen 1938, inviterte Stenersen Munch på besøk for å se det store maleriet av Livets dans på plass over sofaen i gallerisalen. Fotografen Anders Beer Wilse foreviget dette øyeblikket i 1938.

Edvard Munchs vinteratelier ble tegnet av hans venn, den anerkjente arkitekten Henrik Bull, og sto ferdig i 1929. Art Deco-bygningen er i dag det eneste som gjenstår etter at sveitservillaen fra 1870-årene, som var Munchs hjem fra 1916 til hans død, ble revet i 1960.

Omvisning i grupper på ca. 25 personer i villaen. Såpebobleshow for de minste!

Oppmøte: Utenfor Munchs atelier på Ekely, Jarlsborgveien 14

Avslutning i Villa Stenersen, Tuengen Allé 10 C ca. kl. 13.30

BaByvandringene er et samarbeid med Oslo Museum. Mer info og flere BaByvandringer: oslomuseum.no

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold